Benvinguts al projecte TRivers-P!

El projecte TRivers-P pretén ser una continuació del projecte LIFE+ TRivers i té com a objectiu desenvolupar un mètode per avaluar l’estat ecològic de les basses desconnectades dels rius temporals. Això és farà mitjançant el desenvolupament d’un model predictiu que permetrà obtenir els valors de les mètriques esperats en condicions de referencia en funció del temps de desconnexió de la bassa i d’altres variables clau. Es consideraran els diferents grups taxonòmics o elements biològics de la Directiva identificats a nivell d’espècie utilitzant eines moleculars de metabarcoding: diatomees, macròfits, macroinvertebrats i peixos. A mès, el TRivers-P proposarà modificacions en els índexos geomorfològics actuals per adaptarlos a aquestes sistemes. D’aquesta manera es contribuirà a la recerca i la innovació en la gestió de l'aigua, a la preservació i millora dels rius temporals i la seva biodiversitat per tal de poder-nos anticipar als canvis esperats sota els efectes del canvi climàtic.

El projecte TRivers-P el durà a terme el grup FEHM-Lab, està format per investigadors del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals (UB) i de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (CSIC).

TRivers

Tesis doctorales

christian_villamarin

Christian Villamarín Flores. 2012. Estructura y composición de las comunidades de macroinvertebrados acuáticos en ríos altoandinos del Ecuador y Perú. Diseño de un sistema de medida de la calidad del agua con índices multimétricos.

Para ver el resumen y descargar la tesis completa: Enlace a "Tesis en Xarxa"

Carlos Raúl Acosta Rivas. 2009. Estudio de la cuenca altoandina del río Cañete (Perú): distribución altitudinal de la comunidad de macroinvertebrados bentónicos y caracterización hidroquímica de sus cabeceras cársticas.

Consultar PDF (1,49 MB)

Blanca Ríos Touma. 2008. Comunidades de Macroinvertebrados en un rio Altoandino: Importancia del microhábitat, la dinámica de la deriva, papel de la materia orgánica y relevancia de la ovoposición

Consultar tesis (10,3 MB)

Segueix les novetats a twitter amb #TRivers_P

Back To Top