Benvinguts al projecte TRivers-P!

El projecte TRivers-P pretén ser una continuació del projecte LIFE+ TRivers i té com a objectiu desenvolupar un mètode per avaluar l’estat ecològic de les basses desconnectades dels rius temporals. Això és farà mitjançant el desenvolupament d’un model predictiu que permetrà obtenir els valors de les mètriques esperats en condicions de referencia en funció del temps de desconnexió de la bassa i d’altres variables clau. Es consideraran els diferents grups taxonòmics o elements biològics de la Directiva identificats a nivell d’espècie utilitzant eines moleculars de metabarcoding: diatomees, macròfits, macroinvertebrats i peixos. A mès, el TRivers-P proposarà modificacions en els índexos geomorfològics actuals per adaptarlos a aquestes sistemes. D’aquesta manera es contribuirà a la recerca i la innovació en la gestió de l'aigua, a la preservació i millora dels rius temporals i la seva biodiversitat per tal de poder-nos anticipar als canvis esperats sota els efectes del canvi climàtic.

El projecte TRivers-P el durà a terme el grup FEHM-Lab, està format per investigadors del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals (UB) i de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (CSIC).

TRivers

Web dedicada a los trabajos realizados en ríos de altitud

de la cordillera de los Andes

 

Los resultados presentados en esta página web son el resultado de los proyectos de investigación "Calidad Ecológica de los Ríos Altoandinos" (CERA), "Funcionalidad y Calidad Ecológica de los Ríos Altoandinos" (FUCARA) y "Biodiversidad genética y morfológica de los quironómidos de los ríos altoandinos: Influencia de la latitud y la altitud" (BiQuRA). Estos proyectos han llevado a cabo estudios detallados sobre la calidad ecológica de los ríos en la región altoandina, así como sobre la diversidad genética y morfológica de los quironómidos, teniendo en cuenta la influencia de factores como la latitud y la altitud.

LOGO CERA1 LOGO BIQURA1 LOGO FUCARA1
     

Gracias al impulso de estos proyectos y a la dedicación de los investigadores involucrados, se ha seguido avanzando en el estudio de estos ecosistemas, generando nuevos proyectos y colaboraciones que contribuyen a expandir el conocimiento en esta área. Como resultado, esta página web continúa creciendo, incorporando los nuevos trabajos publicados que aportan información adicional y actualizada sobre los avances científicos en relación con la calidad ecológica de los ríos altoandinos y la biodiversidad de los quironómidos.

Este esfuerzo continuo refleja el compromiso de la comunidad científica por comprender y conservar los ecosistemas acuáticos en la región altoandina, promoviendo la conciencia y la valoración de estos recursos naturales tan importantes.

Segueix les novetats a twitter amb #TRivers_P

Back To Top